Zuid-Korea: Predikant veroordeeld voor seksueel misbruik minderjarigen die hij hielp uit Noord-Korea te ontvluchten

Een Zuid-Koreaanse predikant die honderden Noord-Koreanen de totalitaire dictatuur uitsmokkelde, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, meldt de BBC.

Hij misbruikte minderjarige ’overlopers’ op zijn internaat in Seoel. Chun Ki-Won hielp 25 jaar lang mensen te ontsnappen uit Noord-Korea. Hij werd gezien als een verlosser door zijn operaties waarbij hij mensen via een “ondergrondse spoorweg” uit Noord-Korea liet wegvluchten.

In Seoel richtte hij een eigen internaat op voor de gevluchte mensen. Volgens de politie zou Chun zes Noord-Koreaanse tieners hebben misbruikt in de slaapzalen van het internaat.

De rechter zei dat de predikant zijn misdaden uitvoerde vanuit e”en positie waarin hij absolute invloed had.” De predikant haalde met zijn internaat het wereldnieuws. Het was meer dan eens het onderwerp van documentaires en artikelen van onder andere de BBC, CNN en National Geographic.

error: Kopiëren mag niet!