Keniase Mwale Medical & Technology City wil investeren in Surinaamse gezondheidssector

Mwale Medical & Technology City, een technologiepark en medisch metropool gevestigd in Butere, Kakamega regio, Kenia, wil graag de Surinaamse gezondheidssector ondersteunen met hoogtechnologische investeringen. Een delegatie onder leiding van CEO Julius Mwale heeft maandag 20 mei haar plannen voorgelegd aan president Chandrikapersad Santokhi, in aanwezigheid van volksgezondheiddirecteur Rakesh Gajadhar Sukul. Mwale Medical & Technology City vertegenwoordigt in Kenia een totale investering van USD 2 miljard, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

De ontmoeting met Santokhi volgden op eerdere gesprekken in Guyana. “We hebben de president twee maanden geleden in Guyana ontmoet, en hij heeft ons uitgenodigd om naar Suriname te komen”, aldus CEO Mwale. Hij zegt dat er met president Santokhi vervolggesprekken zijn gevoerd betreffende de plannen van Mwale Medical & Technology City om een duurzaam partnerschap op te bouwen en bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de gezondheidszorg in Suriname. 

Tijdens het gesprek met het staatshoofd is de ambitie van het Keniaanse bedrijf duidelijk benadrukt; het bouwen van slimme steden, verbeteren van ziekenhuisfaciliteiten en bevorderen van medisch toerisme om de Surinaamse gezondheidsinfrastructuur te versterken. Door middel van strategische investeringen en samenwerkingen met lokale belanghebbenden, beoogt Mwale City een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het land. 

Het bedrijf is bezig haar vleugels uit te slaan naar 12 landen in Afrika, waar op 18 locaties even zoveel steden worden gebouwd.

Met directeur Gajadhar Sukul is van gedachten gewisseld over de urgente kwesties binnen het gezondheidssysteem. Afgesproken is dat de delegatie vier ziekenhuizen zal bezoeken. Volgens CEO Mwale zal de mogelijkheid worden bekeken om verpleegsters en artsen naar Suriname te halen. Het project zal binnen drie tot zes maanden van start gaan, na zorgvuldige planning en financiering door partners en investeerders. 

De focus zal liggen op het verbeteren van ziekenhuisbeheer, het implementeren van slimme stadsconcepten en het faciliteren van internationaal medisch toerisme via Surinam Airways, de SLM.

error: Kopiëren mag niet!