Gebrek aan medische voorzieningen in Livorno treft ouderen hard

Een wanhopige oproep van een 82-jarige inwoonster uit de omgeving van Livorno heeft de aandacht gevestigd op de schrijnende situatie waarin ouderen zich bevinden door het tekort aan essentiële medische voorzieningen.

De bejaarde vrouw, bekend als mevrouw B, deelde haar hartverscheurende verhaal in een recent interview via Kal Aaj Aur Kal van RBN, waarbij ze licht wierp op de vele uitdagingen waarmee zij en andere ouderen in haar gemeenschap te maken krijgen.

In haar emotionele relaas beschrijft de mevrouw hoe de lokale apotheek van de polikliniek, waar zij is ingeschreven, al een jaar gesloten is. Dit heeft ertoe geleid dat bewoners zoals zijzelf geen toegang meer hebben tot noodzakelijke medicijnen.

Bovendien wordt er al zes maanden geen bloedsuikertest uitgevoerd, een cruciale controle voor diabetespatiënten. Dit gebrek aan basiszorg dwingt ouderen om extra kosten te maken voor vervoer naar alternatieve zorglocaties, wat een zware financiële last legt op mensen die veelal afhankelijk zijn van een bescheiden AOV (Algemene Ouderdomsvoorziening).

“Het heeft mij, inclusief taxi en alles, 1.800 Surinaamse dollar gekost”, legt ze uit, en benadrukt de financiële druk op haar als ontvangster van een ouderdomsvoorziening (AOV).

De situatie is extra pijnlijk voor mevrouw B,, die naast haar gezondheidsproblemen ook te maken heeft met persoonlijk verlies. Ze vertelt over het overlijden van haar echtgenoot en drie van haar zonen, terwijl ze tegelijkertijd probeert te navigeren door de uitdagingen van de ontoereikende gezondheidszorg.

De frustratie en hulpeloosheid van mevrouw B en haar leeftijdsgenoten in Livorno benadrukken de dringende noodzaak voor verbeteringen in de gezondheidszorginfrastructuur en de bereikbaarheid van medische voorzieningen, met name voor de kwetsbare oudere bevolking. De kosten voor het verkrijgen van essentiële medische zorg buiten de eigen buurt lopen hoog op, waardoor velen moeten kiezen tussen gezondheid en financiële stabiliteit.

error: Kopiëren mag niet!