Notoire 32-jarige oplichter aangehouden – Politie roept benadeelden op zich te melden

De 32 jarige verdachte C.S. is door de afdeling Recherche Paramaribo terzake oplichting en verduistering in verzekering gesteld nadat de eigenares van een boetiek in het ressort Kwatta op 5 februari aangifte tegen hem deed, zo bericht de politie Regio Paramaribo.

C.S.,die zij vorig jaar november in de boetiek leerde kennen, wist op een listige manier in eerste instantie 17 jurken bij haar te nemen voor een zogenaamd miss contest die hij zou organiseren. Van die 17 jurken leverde hij 9 jurken terug met de mededeling dat een vriend van hem, die uit Nederland zou arriveren, voor de overige jurken zou betalen. 

Hierna bewoog hij de eigenares ertoe om goederen, waaronder dure parfums, horloges en kledingstukken, met een totale waarde van $ 4.750 aan hem af te staan met als smoes dat hij die goederen voor haar zou promoten tijdens het miss contest. Na enige tijd was de man noch op zijn woonadres noch telefonisch te bereiken.

Na speurwerk door de politie van Recherche Paramaribo werd de verdachte opgespoord en aangehouden in het ressort Kwatta waar hij zich schuil hield. Bij zijn voorgeleiding verklaarde hij nooit een miss contest te hebben gehouden en dat hij een deel van de goederen heeft verkocht, terwijl dat ander deel als geschenk was afgestaan aan familieleden en vrienden.

Een deel van de goederen is terug bezorgd, terwijl een groot deel nog achterhaald moet worden. 

Tegen de verdachte die eerder voor soortgelijke vergrijpen was opgesloten, lopen meerdere aangiftes met een soortgelijke modus operandi.

De politie roept benadeelden op, die ook opgelicht zijn door deze verdachte, om contact op te nemen met de afdeling Recherche Paramaribo gevestigd te Geyersvlijt.

error: Kopiëren mag niet!