Spaanse politie neemt 8 ton cocaïne uit Suriname in beslag, verborgen in een nep-stroomgenerator

De Spaanse politie heeft acht ton cocaïne uit Suriname in beslag genomen, verborgen in een container vermomd als stroomgenerator in de zuidelijke haven van Algeciras, zeiden de belastingautoriteiten maandag, zo berichten lokale Spaanse media.

De hoeveelheid cocaïne, een van de grootste die ooit in Spanje is onderschept, bevond zich in een metalen structuur die was ontworpen om aan detectie door scanners te ontsnappen.

Maar douane-agenten ontdekten een grote hoeveelheid gestapelde goederen die de container praktisch vulden, dus dwongen ze deze open te maken.

De drugssmokkelaars hadden een route gepland om de ontdekking van de ware inhoud van de lading zo moeilijk mogelijk te maken. Vanuit Suriname reisde het naar Panama en vandaar naar Algeciras. De volgende bestemming was Leixoes in Portugal, vanwaar het over de weg terug naar Spanje zou worden vervoerd.

Er zijn drie mensen gearresteerd, aldus douaneagenten.

error: Kopiëren mag niet!