Leerlingen op Surinaamse basisscholen spelen hoofdrol in hun eigen leesboek 

Leerlingen van drie basisscholen in Suriname krijgen 5, 6 en 7 maart het kinderboek ‘Schoon en Groen: Samen Doen!’ waarin ze zelf de hoofdrol spelen. Het is een actie van de Nederlandse stichting “Ieder Kind een eigen Boek!” die al verschillende scholen in Nederland en Suriname van dit bijzondere educatiemateriaal heeft voorzien. 

Samen met lokale organisaties zetten zij zich op deze manier in voor educatie, maar ook voor het verbeteren van het milieu in Suriname. Milieu De stichting, die lezen en milieu hoog op de agenda heeft staan, vindt dat je met lezen niet vroeg genoeg kunt beginnen. 

Het thema van de boeken is milieu en recycling, zodat de kinderen leren om te gaan met het afval. Stichting “Ieder Kind een eigen Boek” werkt onder andere samen met de Stichting Recycling Suriname (SuReSur). Deze stichting wil graag een voortrekkersrol vervullen in het bewustmaken van de Surinaamse bevolking op het gebied van recyclen. 

Uit Nederland is een van de bestuursleden van de stichting afgereisd naar Suriname om de milieuboeken uit te delen. Syam Wongsosemito is al vanaf de oprichting van “Ieder Kind een eigen Boek!” bij betrokken. De voormalige schooljuf heeft in Nederland al meer dan 50.000 boeken uitgedeeld in de afgelopen 15 jaar. Ook in Suriname heeft zij in 2011 en in 2015 boeken uitgedeeld. Zij vindt dit een mooi manier om iets terug te doen voor haar vaderland. Laaggeletterd 

Stichting “Ieder Kind een eigen Boek!” heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen aan het lezen te krijgen. Dit willen zij bereiken door middel van gepersonaliseerde boeken die de kinderen motiveren om met plezier te willen lezen. De stichting vindt het cruciaal dat ook bij deze doelgroep leesmateriaal terecht komt. 

Bezoek de website www.geefeenkinderboek.nl voor meer informatie over dit leesproject of www.suresur.green voor meer informatie over schoon Suriname.

error: Kopiëren mag niet!