Brugproject van $ 1,8 miljard verenigt Braziliaanse steden

In 2025 begint Brazilië aan een indrukwekkende onderneming ter waarde van 1,8 miljard dollar om een brug te bouwen. Deze 12 kilometer lange tuikabelverbinding zal Salvador, de hoofdstad van Bahia, verbinden met Itaparica, een havenstad. Door deze locaties te overbruggen, zijn er geen lange veerboottochten of omwegen meer nodig. Deze brug zal het toerisme en de handel stimuleren en meer dan 10 miljoen mensen helpen.

De planning van dit publiek-private project duurde vijf jaar. Het is een baanbrekende inspanning voor Brazilië, waarbij een structuur van deze omvang wordt geïntroduceerd. Het zal in 2028 eindigen en zal de op een na langste in Latijns-Amerika zijn. Het project omvat ook 34 kilometer aan wegen, tunnels en viaducten. Deze elementen zorgen voor een cruciale economische band tussen Salvador en Itaparica, waardoor reizen gemakkelijker wordt.

Deze brug zal het reizen voor miljoenen mensen in Bahia verkorten, waardoor de economische groei wordt gestimuleerd. Het opent gemakkelijker toegang tot werkgelegenheid, onderwijs en gezondheidszorg en bevordert de sociale mobiliteit. Een Chinees consortium, waaronder CCCC en China Railway 20 Bureau Group, won het 35-jarige contract.

Hun bod van $1,8 miljard was het hoogste en betekende een aanzienlijke Chinese investering in Zuid-Amerika. Dit komt als onderdeel van China’s bredere investering van 54 miljard dollar in de Braziliaanse infrastructuur. Ondanks vertragingen en hogere kosten als gevolg van COVID-19 kreeg het project in november 2020 groen licht. Deze stap versterkt de brug als een belangrijke schakel voor Salvador en Itaparica en vertegenwoordigt een strategische investering van China.

De Salvador-Itaparica-brug staat symbool voor het overwinnen van de infrastructuurtekorten in Brazilië door middel van mondiale samenwerking. Eenmaal voltooid zal het de menselijke creativiteit en economische groei in Bahia benadrukken. Succes hangt af van bekwaam management en samenwerkend bestuur, waardoor het lokale welzijn wordt vergroot.

error: Kopiëren mag niet!