Belangrijke regelwijzigingen voor het F1-seizoen 2024

Voor het F1-seizoen 2024 zijn relatief weinig regelwijzigingen doorgevoerd, gericht op het verkleinen van het verschil tussen de voor- en achterkant van de grid. De belangrijkste technische wijziging is de invoering van strengere belastingstests voor rolhoepels, naar aanleiding van veiligheidsproblemen die werden aangekaart na een ernstig ongeval van Zhou Guanyu bij de Britse Grand Prix in 2022.

De regeling voor het gebruik van de aandrijfeenheden wordt hersteld naar die van 2022, waarbij teams gedurende het seizoen toegang hebben tot drie verbrandingsmotoren (ICE), motorgeneratoreenheden (MGU-H en MGU-K), en een turbocompressor. Er zijn ook nieuwe beperkingen ingevoerd op het aantal beschikbare krachtbronnen en elektronische controllers, samen met nieuwe limieten voor kapitaaluitgaven om dominantie van topteams in te perken.

Vanaf 2024 krijgen de onderste vier teams een verhoogde CapEx-limiet voor een eerlijker competitieveld. De procedure voor het aanvechten van beslissingen is versneld, nu met een termijn van 96 uur voor het indienen van een beroep, en de maximale boetes die door race-stewards kunnen worden opgelegd zijn verhoogd naar € 1 miljoen.

error: Kopiëren mag niet!