Amerikaanse voetbal federatie keurt nieuwe damescompetitie op het hoogste niveau goed

De Amerikaanse voetbalfederatie heeft de “Division One” sanctie verleend aan de nieuwe USL Super League, waarmee er twee verschillende damescompetities op het hoogste niveau zullen zijn in de Verenigde Staten. Deze nieuwe competitie zal onafhankelijk opereren van de National Women’s Soccer League (NWSL) en is onderdeel van de United Soccer Leagues-structuur. Het eerste seizoen van de USL Super League zal in augustus van start gaan met acht clubs, waarvan één in Brooklyn, New York. De competitie zal van herfst tot lente spelen, in tegenstelling tot de NWSL en de Major League Soccer. De Amerikaanse voetbalpresident verwelkomt de komst van de nieuwe competitie en kijkt uit naar het komende seizoen.

error: Kopiëren mag niet!