Ambassade van Venezuela ontvangt Bhagavad Gita in het Spaans

De ambassadeur van Venezuela, Ayerim Flores Rivas, ontving een exemplaar van de Bhagavad-gītā in het Spaans (Bhagavad-gītā tal como es) uit handen van Zijne Genade Janakinath dasa (de heer Jan Hilbrand Beukema), lid van de International Society for Krishna Consciousness (ISKCON).

De Bhagavad-Gita (‘Het lied van God’) is niet alleen een van de grootste spirituele en filosofische klassiekers, maar ook de essentie van de Vedische (Hindoe) wijsheid van India. Dit geschrift biedt al eeuwen lang mensen steun en troost, ook aan hen die helemaal niet uit de Vedische traditie komen en die niet of nauwelijks bezig zijn met religie. De Bhagavad-Gita wordt daarom niet gezien als een hindoe-boek, maar een handboek voor de mensheid. Het bestuderen van de Bhagavad-Gita leidt je naar een andere vorm van kennis die voorbij onze ‘gewone’ kennis gaat. Het is een praktische gids voor verschillende dimensies van het leven. Het gaat over de essentie van de mens.

De Bhagavad Gita is daarom een klassieke literatuur waarmee ieder individu zich kan identificeren. Het heeft het denken van generaties westerse filosofen, theologen, opvoeders en wetenschappers zoals Albert Einstein en Henry David, diep beïnvloed.

De Bhagavad-Gita is een dialoog tussen de prins Arjuna en zijn vriend Sri Krishna; een dialoog tussen de mens en God. In tegenstelling tot andere versies van de Bhagavad-Gita brengt deze editie van Sri Srimad A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada de diepzinnige boodschap van Sri Krishna over zoals ze is.

De ambassadeur was dankbaar voor het ontvangen van de Bhagavad-gītā in het Spaans en bad samen met de aanwezigen ook voor individueel bewustzijn richting het allerhoogste bewustzijn en onze natie. Met dank aan Arwind Ramautar en Vish Gangapersad voor het mogelijk maken ervan.

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!