Opmerkelijk: Bedrijf in China geeft bonussen aan werknemers die ruim 1.5 km per dag rennen

Het Chinese bedrijf Guangdong Dongpo Paper heeft zijn eindejaarsbonus regeling voor werknemers gewijzigd naar een systeem dat fysieke activiteit beloont. Dit beleid dient ter bevordering van een gezonde levensstijl en biedt werknemers financiële prikkels op basis van de afstand die ze hardlopend afleggen. 

Werknemers kunnen extra loon verdienen door maandelijks bepaalde afstanden te hardlopen – zeker ruim 1.5 kilometer op een dag -, met als mogelijkheid een volledige maandbonus voor 50 kilometer.

De werknemers, die met een app hun activiteit bijhouden, hebben positief gereageerd op deze nieuwe structuur en zien het als een manier om zowel gezondheid als financieel voordeel te combineren. 

Echter, enige online kritiek suggereert dat het beleid mogelijk mensen met gezondheidsproblemen of het risico op letsel uitsluit, en mogelijk zelfs discriminatie zou kunnen veroorzaken. 

Het bedrijf, onder leiding van de gezondheidsbewuste Lin Zhiyong, beweert dat alle medewerkers de volledige bonus behalen en benadrukt het belang van de gezondheid van zijn werknemers voor het bedrijf.

error: Kopiëren mag niet!