Nieuwste trend: Ouders nemen kinderen mee naar dance party’s

Tijdens de feestperiode rond het eind van het jaar hebben enkele burgers een toch wel voor heb schokkende trend opgemerkt: veel ouders lijken steeds vaker hun jonge kinderen mee naar dansfeesten te nemen.  Het is verontrustend om te zien dat sommige ouders ervoor kiezen om hun jonge kinderen, zelfs baby’s, mee te nemen naar drukke dansfeesten en festiviteiten met luide muziek. 

Deze trend roept begrijpelijke zorgen op over de gezondheid en het welzijn van de kinderen. Zelfs voor de pagara-estafette op oudjaarsdag vervoerden heel wat ouders hun jonge kinderen in stroller wagens. Ze gingen door voor het feest, ondanks de luide pagara. Maar om welke reden nemen ouders hun kinderen mee?

Gebrek aan geschikte oppas

Een van de redenen die naar voren komt uit reacties op social media is het gebrek aan een geschikte oppas. Het kan voor ouders moeilijk zijn om betrouwbare en beschikbare oppassers te vinden, vooral tijdens een drukke feestperiode. Hierdoor voelen sommige ouders zich mogelijk gedwongen om hun kinderen mee te nemen naar evenementen waar ze anders liever niet zouden zijn.

Gebrek aan bewustzijn en opvoeding 

Een ander aspect lijkt het gebrek aan bewustzijn te zijn. Sommige ouders zijn zich mogelijk niet volledig bewust van de potentiële risico’s en schadelijke effecten van blootstelling aan luide muziek en drukke omgevingen op jonge kinderen. De opvoeding die ouders zelf hebben ervaren, kan ook een rol spelen. Als zij gewend waren aan het deelnemen aan feesten tijdens hun jeugd, kunnen ze dit als normaal beschouwen en zien ze mogelijk niet direct de potentiële gevaren voor hun eigen kinderen.

Gehoorschade bij kinderen

KNO-artsen en audiologen wijzen vaak op het gevaar van permanente gehoorschade bij kinderen. 

Kinderpsychologen benadrukken ook dat het belangrijk is dat kinderen regelmatig slapen. Tot laat aanwezig zijn op een feest, gooit hun slaapschema overhoop, wat kan leiden tot gedrags- en concentratieproblemen op school. 

‘Noise-cancelling headphone’

In het buitenland kiezen veel ouders, die hun baby’s meenemen naar feesten met luide muziek, voor een ‘noise-cancelling headphone’ om het gehoor van hun kinderen te beschermen. Deze koptelefoons zijn ontworpen om het buitengeluid te verminderen, waardoor ze het harde geluid van feesten kunnen tegenhouden.

SD

error: Kopiëren mag niet!