Curaçao en Sint Maarten verwelkomen nieuwe munt, ruim tien jaar nadat ze autonoom zijn geworden

Curaçao en Sint Maarten, die meer dan tien jaar geleden autonoom werden binnen het koninkrijk, zullen een nieuwe gemeenschappelijke munt introduceren, de Caribische gulden. Deze munt zal de oudere Nederlands-Antilliaanse gulden vervangen als onderdeel van een regionale hervorming. 

Ondanks autonomie in Binnenlandse Zaken blijft de Nederlandse koning het staatshoofd en is verantwoordelijk voor defensie en buitenlands beleid. 

De lancering van de Caribische gulden, voorzien van verbeterde veiligheidskenmerken, staat gepland voor de tweede helft van 2024 en zal drie maanden na introductie naast de oude valuta bestaan. Bewoners hebben dertig jaar de tijd om hun oude guldens tegen de nieuwe munt om te wisselen tegen een gelijkwaardige koers.

error: Kopiëren mag niet!