“Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd”

“Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd, zeggen veel volwassenen”, aldus Akshay. Hij is een standhouder die langs de straat producten verkoopt en zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij vaak teleurgesteld is over de verkoop, maar blij is dat hij dagelijks tenminste iets heeft verkocht. Na het verliezen van zijn baan zat hij maanden thuis. Vanwege de stress ging zijn gezondheid achteruit en zijn familie leek uit elkaar te gaan. 

“Ik wist helemaal niet wat ik moets doen, het werd te zwaar voor mijn vrouw om alles alleen te doen en ik kon ook nergens iets vinden om te doen”, zegt Akshay. “Nadat mijn moeder had gehoord dat mijn vrouw en ik hadden besloten uit elkaar te gaan kwam zij praten en gaf een  oplossing. En het heeft gewerkt. Ze zei om ergens te beginnen door bijvoorbeeld groenten te verkopen die zij thuis heeft en ik kon met haar toestemming ook planten op haar erf. Het heeft geholpen mijn vrouw werkt, ik werk en er is na praten en werken een goed resultaat geleverd. Door de stress vanwege het niet hebben van werk sprak ik niet tot mijn vrouw, aan het eind leekt het alsof ik mensen niet waardeer of haar niet waardeerde, maar nu werken wij samen en zijn samen klaar voor elkaar. Ik breng geen SRD 7.000 naar huis, maar ik breng iets te koken, geld om enkele zaken te kunnen voldoen en een verrassing voor mijn vrouw of kinderen.”

“In moeilijke tijden leer je dat je dingen moet waarderen, maar soms is het moeilijk. Wanneer men veel heeft, zijn de kleine dingen niet te waarderen en wanneer men iets kleins heeft denken zij veel te hebben. Aan het eind is het gezegde werkelijk juist, wie het kleine niet eert is het grote niet weerd.”

TM

error: Kopiëren mag niet!