President Santokhi ontvangt uit handen van Indiase ambassadeur biografie van Guru Nanak Dev Ji

Ambassadeur Shankar Balachandran van India heeft woensdag op het Kabinet van de President de biografie van Guru Nanak Dev Ji, stichter van Sikhisme, overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. Het boek is bedoeld voor staatshoofden en regeringsleiders en is uitgegeven door het ministerie van Minority Affairs van India.

De biografie van Guru Nanak Dev Ji bevat een waardevol voorwoord van de Indiase premier Narendra Modi. Het boek is is uitgebracht ter gelegenheid van de 554e verjaardag van Guru Nanak Dev Ji. 

Ambassadeur Balachandran zei vereerd te zijn deze overhandiging te mogen doen. “Dit boek is doorgestuurd door premier Modi. Guru Nanak, de grondlegger van het sikhisme in de 15e eeuw, benadrukte de eenheid van God en de broederschap van de mens.”  

Volgens de Indiase ambassadeur wordt de jaardag van de Guru elk jaar gevierd in het Cultureel Centrum Mata Gauri in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!