Whatsapp en Facebook het meest gebruikt onder Surinamers

CoreStats voert sinds 2019 het Consumer Confidence Indicator (CCI) uit als onderdeel van een breder consumentenonderzoek dat Suriname, Guyana en Trinidad & Tobago omvat.

Uit het recent consumentenonderzoek, waarbij gekeken is naar diverse consumentenvoorkeuren, waaronder de Consumer Confidence Indicator en hun voorkeuren met betrekking tot social media kanalen, televisie, kranten en radio, banken, social media, verzekeringsmaatschappijen, restaurants, reisbestemmingen, bakkerijen, telecomaanbieders, auto dealerships en drank.

Het merendeel van de respondenten, namelijk 31.3 procent, geeft aan dat ze WhatsApp het meest gebruiken als social media platform. Daarnaast meldt 30.8 procent dat volgens hen Facebook het meest gebruikte platform is. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een Facebook-account, de cijfers zijn dus niet verrassend. Het is echter opvallend dat volgens de gegevens van 2022 TikTok en Instagram in veel mindere mate worden gebruikt, beide slechts door 7 procent van de respondenten. 

Opmerkelijk is ook dat 10 procent van de deelnemers YouTube verkiest als het meest toegankelijke social media platform. Een klein percentage, 6.4 procent, maakt geen gebruik van social media of heeft geen specifieke voorkeur.

WhatsApp en Facebook zijn populair onder de burgers. WhatsApp biedt verschillende functies, zoals chatten, videobellen, bellen en foto’s en documenten delen. Het is aantrekkelijk voor verschillende vormen van communicatie vanwege zijn veelzijdigheid. Facebook is niet alleen een platform voor het delen van berichten en statusupdates; het is ook een platform voor het organiseren van evenementen, het delen van foto’s en het volgen van vrienden.

SD

error: Kopiëren mag niet!