Burgers schrikken van resultaten consumenten poll

Recentelijk is een consumenten poll gepubliceerd door CoreStats waarbij gekeken is naar diverse consumentenvoorkeuren, waaronder de Consumer Confidence Indicator en hun voorkeuren met betrekking tot social media kanalen, televisie, kranten en radio, banken, verzekeringsmaatschappijen, restaurants, reisbestemmingen, bakkerijen, telecomaanbieders, auto dealerships en drank.

In 2022 werden voor dit onderzoek persoonlijke interviews gehouden met 1.282 inwoners van 18 jaar en ouder. Daarbij bestond 16.5 procent van de respondenten uit de leeftijdsgroep 18-24 jaar en 15.3 procent uit de leeftijdsgroep 25-39 jaar, voornamelijk afkomstig uit de districten Paramaribo (46.7 procent) en Wanica (24.6 procent). Ongeveer 40 procent van de deelnemers aan dit onderzoek heeft een basisniveau van onderwijs voltooid.

De verzameling van deze gegevens volgde de steekproefverdeling in overeenstemming met de laatste volkstelling gegevens van het Algemeen Bureau voor de Statistiek Suriname.

Na de publicatie van de resultaten op social media ontstond er onder de volgers een discussie. Sommigen waren het niet eens met alle resultaten en twijfelden aan de juistheid ervan. Ze waren geschrokken van enkele bevindingen en deelden daarbij hun eigen mening.

Jongeren lezen geen krant 

Een opvallend resultaat is dat 44 procent van de respondenten aangeeft geen kranten te lezen. Dit lijkt wel een logische trend gezien de meerderheid van de deelnemers jongeren zijn (18 tot 24 jaar). Een aantal Surinamers is verrast door de prominente positie van bepaalde tv- en radiostations en overige resultaten.

Surinamers drinken het meest water?

Een van de meest opvallende uitkomsten is dat meer dan 41 procent van de respondenten aangeeft dat water hun favoriete drank is. Dit resultaat zet mensen aan het denken, vooral omdat Surinamers doorgaans op feesten en bijeenkomsten eerder frisdrank tevoorschijn halen dan water. Als het waar is dat men de voorkeur geeft aan water boven andere dranken zoals frisdrank en sap, dan is dat een positieve ontwikkeling.

SD

error: Kopiëren mag niet!