Zaterdag in Ligue 1: Kolo Muani redt PSG, Monaco geeft nieuwe impuls aan titelbod

Op zaterdag in de Ligue 1 heeft Paris Saint-Germain (PSG) een 2-1 overwinning behaald tegen Nantes, met dank aan een laat doelpunt van Randal Kolo Muani. Bradley Barcola had PSG voor de rust op voorsprong gezet met zijn eerste doelpunt voor de club, maar Nantes maakte na rust gelijk met een kopbal van Mostafa Mohamed. Kolo Muani kwam als invaller het veld op en scoorde de winnende 2-1. PSG bouwde hierdoor hun voorsprong aan de top van de ranglijst uit naar zes punten.

Monaco steeg naar de tweede plaats na een 2-1 uitoverwinning tegen Rennes. Doelpunten van Vanderson en Youssouf Fofana na de pauze, ondanks een late penalty van Benjamin Bourigeaud voor Rennes en een rode kaart voor Vanderson, zorgden voor een overwinning voor Monaco. Deze winst brengt hen op drie punten van PSG.

Beide teams zijn betrokken in of terug in de titelstrijd, met andere wedstrijden die in het weekend nog gespeeld moeten worden. PSG kijkt er ook naar uit om hun zelfvertrouwen een boost te geven met het oog op hun aanstaande Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund, waar een goed resultaat cruciaal is voor het bereiken van de knock-outfase.

error: Kopiëren mag niet!