Gatti was een metselaar.

Federico Gatti, eens een metselaar die enkel ’s nachts voetbalde, maakt nu indruk bij Juventus als centrale verdediger. Hij nam onlangs de taak over van de vroegere verdediger Giorgio Chiellini en maakte het beslissende doelpunt in een 1-0 overwinning tegen Napoli met een kopbal. Dit was zijn derde doelpunt van het seizoen, wat hem de meest scorende verdediger in de Italiaanse competitie maakt. Dankzij deze overwinning nam Juventus de leiding in de Serie A met één punt meer dan Inter Milan. Napoli staat vijfde en loopt twaalf punten achter op Juventus. Ondanks dat Napoli onder de nieuwe coach Walter Mazzarri een dipje lijkt te hebben, miste sterspeler Khvicha Kvaratskhelia een grote kans op doel. Juventus-aanvaller Dusan Vlahovic raakte eerder de paal maar moest later geblesseerd het veld verlaten.

error: Kopiëren mag niet!