Investeringsbanken gaan 10 miljard dollar steken in projecten gericht op Zuid-Amerika

Tijdens een Mercosur-handelsblokbijeenkomst kondigden vier investeringsbanken aan dat ze 10 miljard dollar zullen investeren in infrastructuurprojecten voor een betere verbinding van Zuid-Amerika. Deze projecten omvatten fondsen voor de ontwikkeling van havens, luchthavens, wegen, spoorwegen en elektriciteitstransmissiesystemen. Het “Routes voor Zuid-Amerikaanse Integratie” initiatief bevat meer dan 120 projecten met veel focus op Noord-Brazilië. De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, de Ontwikkelingsbank van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, de Braziliaanse Ontwikkelingsbank en FONPLATA financieren het initiatief. Dit initiatief moet de transporttijd voor goederen tussen Brazilië en Azië significant verkorten en omvat belangrijke projecten om regio’s in Brazilië en naburige landen beter met elkaar te verbinden. Mercosur bestaat uit Brazilië, Argentinië, Paraguay en Uruguay, met Venezuela momenteel geschorst en Bolivia dat streeft naar toetreding.

error: Kopiëren mag niet!