Marwina Streekziekenhuis in Albina wordt in fasen geoperationaliseerd

Een delegatie onder leiding van minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, de Franse ambassadeur in Suriname en Guyana, Nicolas de Lacoste, en de directeur van het Suriname-Guyana Agentschap van het Agence française de développement (AFD), Pierre Bourguignon heeft vrijdag 1 december een bezoek gebracht aan het Marwina Streekziekenhuis in Albina. Dit bezoek vormde onderdeel van de herlancering van het AFD-project ter ondersteuning van het ziekenhuis. 

In juni 2023 werd een wijziging van de financieringsovereenkomst tussen Suriname en AFD ondertekend om de bouwwerkzaamheden van het ziekenhuis af te ronden.

Een in april 2023 uitgevoerde deskundigenmissie heeft geresulteerd in een rapport waarin acties zijn opgenomen die moeten worden ondernomen om ervoor te zorgen dat het Marwina Streekziekenhuis volledig operationeel wordt. De conclusies in dit rapport zijn afgelopen vrijdag formeel gevalideerd door alle stakeholders.

Er zijn vijf strategische gebieden geïdentificeerd om ervoor te zorgen dat het ziekenhuis zo snel mogelijk toegang kan bieden tot eerstelijnszorg diensten. Het gaat onder meer om een ​​24-uurs spoeddienst, het versterken van de kraamafdeling en het ontwikkelen van ambulante zorg, waaronder tandheelkundige zorg.

Begin 2024 starten de bouwwerkzaamheden en eind 2024 zullen de eerste resultaten zichtbaar zijn.

error: Kopiëren mag niet!