Brunswijk emotioneel bij bedrukte singi neti voor slachtoffers mijnramp 

Onder de nabestaanden van de slachtoffers bij de ramp in het Matawai- en Tapanahoni-gebied was enorm veel leed en verdriet waar te nemen bij de Singi neti in het Politie Opleidings Centrum (POC) dinsdag. Vandaag worden de slachtoffers ter aarde gelegd na uitvaartplechtigheden in Paramaribo. 

Er werd bij de singi-neti gebeden en diverse sprekers haalden het verdriet en pijn die na de ramp heersen bij de nabestaanden. Onder de aanwezigen waren vicepresident Ronnie Brunswijk, diverse ministers en Assembleeleden, voornamelijk van de ABOP-fractie. Brunswijk destijds, waarnemend president, was zichtbaar aangeslagen en kon de tranen niet tegenhouden. Het verlies van zoveel jonge mannen is zwaar, haalde hij aan. “We laten het over aan de Almachtige”, sprak hij.

Dinotha Vorswijk, minister ad interim van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), gaf aan dat de slachtoffers gekend werden als porknokkers, maar dat zij veel meer dan dat waren. “Het waren mannen met eigen dromen voor de toekomst.”

Na goed overleg was eerder het officiële besluit genomen voor een gezamenlijke rouwdienst en begrafenis. ROS meldde dat de bijbehorende kosten die daarmee gepaard gaan gedekt worden door de overheid. Gisteren was er ruimte voor de families om een aparte singi neti te houden. Elke familie heeft daarvoor een financiële tegemoetkoming ontvangen van het ministerie.

error: Kopiëren mag niet!