Arrestant overleden in cellenhuis Kantongerecht

De arrestant A.M. die dinsdag op de zittingslijst stond voor behandeling van zijn zaak, voelde zich plots onwel in de cel. Hij klaagde van pijn op de borst en werd door de Parketpolitie gelijk uit de cel gehaald. Hij werd op een stoel geplaatst en terwijl hij aangaf dat hij hartklachten heeft, stortte hij plotseling neer van de stoel. De politie zette hem meteen in een stabiele zijligging en belde een ziekenauto. Voor aankomst van de ambulance overleed de arrestant.

De aanwezige advocaten die de familie op de hoogte wilden  stellen, begrepen dat deze arrestant geen vaste woon- of verblijfplaats had en dat zijn moeder bedelt aan de Watermolenstraat in het centrum van Paramaribo.

A.M. was medeplegen aan diefstal verweten. Hij is 31 jaar geworden.

Kantonrechter Duncan Nanhoe schorste de zitting totdat het lichaam was afgevoerd. Vanwege de geschokte sfeer bij de arrestanten, heeft de Kantonrechter hierna de verdere zitting uitgesteld naar 15 december.

error: Kopiëren mag niet!