Vicepresident Brunswijk: “Ik kan minister Kuldipsingh niet tikken over prijzencontrole, omdat zij VHP’er is” 

“De minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI), Rishma Kuldipsingh, is van de VHP en weet hoe de zaken lopen”, zei vicepresident Ronnie Brunswijk desgevraagd over de status van prijzencontrole. De tweede man van het land gaf aan dat de hoge prijzen van producten hem ernstige zorgen bezorgen. Desondanks kan hij niet veel eraan doen, want het ministerie van  is bij de VHP.

“Ik heb de minister gevraagd om op te treden, maar ik zie nog geen beweging. Ik zal het wederom aan de Raad van Ministers voorhouden”, stelde Brunswijk voor aanvang van de meest recente Raad van Ministers vergadering. 

De uiterst slechte verhoudingen binnen de regering en coalitie als geheel zijn hiermee weer voor de Siurinaamse gemeenschap te zien geweest. Zowel binnen de regering als ook in de samenleving is er kritiek op het prijzen- en importbeleid in de afgelopen jaren. De koopkracht is sterk achteruitgegaan landelijk. Suriname importeert bijna alle levensmiddelen, aardappelen, uien en knoflook.

Minister Saskia Walden, de voorganger van minister Kuldipsingh, is eerder gesneuveld op het ministerie. Het lukte haar niet om de stijgende prijzen in de winkels te beteugelen. Tot dusver is het ook minister Kuldipsingh niet gelukt om prijscontrole effectief te maken. 

Als er iets is dat president Chandrikapersad Santokhi ’s avonds wakker houdt dan zijn het de prijzen van producten in de winkels wel, zo gaf het staatshoofd onlangs tegenover lokale media aan. Volgens hem is dit een grote uitdaging. “De koopkracht van de mensen is een issue. De regering focust daarom nu op microniveau. Het geld in uw portemonnee.” Volgens Santokhi g

aat de uitrol van de sociale programma’s van de regering niet volgens wens. Ook prijscontrole is een grote uitdaging. De Economische Controle Dienst is niet opgewassen tegen prijsopdrijvingen in het land. Echter komt er vooralsnog geen verandering in de aanhoudende situatie en moet de samenleving het doen met hoge prijzen in de winkels.

error: Kopiëren mag niet!