Zoveelste fout bij een officieel Surinaams evenement: verkeerde vlag

Voor de zoveelste keer is er een fout gemaakt met een nationaal  symbool. De verkeerde Surinaamse vlag die tijdens de Srefidensi viering werd geplaatst baart de gemeenschap zorgen. 

Henry Mac Donald, bekend vanwege zijn diplomatieke achtergrond, reageert fel op zijn social media over het onderwerp. Hij geeft het volgende aan: ”Ik heb als voormalig diplomaat van de Republiek van Suriname de morele, professionele en maatschappelijke plicht mij te blijven verzetten tegen deze banner, omdat de details van de vlag van Suriname bij wet zijn geregeld. Zelf een kunstenaar moet zich aan de contouren en details van de vlag houden bij officiële aangelegenheden. Het gaat niet om het maken van een truitje of zakdoek! En dit terwijl buitenlandse gasten  (diplomaten) uit vooral onze buurlanden aanwezig waren. Dit komt absoluut niet goed over. Zucht!”

Ook diverse burgers zijn het oneens met de wijze waarop vaak wordt omgegaan met het volkslied en de vlag. Het is niet de eerste keer dat zoiets is gebeurd. Meerdere malen zijn tijdens officiële plechtigheden verkeerde vlaggen gebruikt. 

Veelal is men niet zo boos als het een keer gebeurd, omdat er nu eenmaal fouten worden gemaakt waar wordt gewerkt. Dat is in dit geval niet hetzelfde. Het is de zoveelste fout van de organisatie om vlaggen te printen op banners die niet correct zijn. 

Het gaat bij dit soort festiviteiten niet zozeer om de banner, maar meer om hetgeen erop staat. In gesprek met senioren burger Georgetin Hoogdorp (64), geeft ze afsluitend aan de redactie te kennen dat ze als Surinaamse graag ziet dat er verandering komt in dit gebeuren. Georgetin hoopt verder dat de organisatie de meningen en kritieken ter harte neemt.

error: Kopiëren mag niet!