Plaatsvervangend DNA-voorzitter Harriet Ramdien niet opgewassen tegen rumoerige parlementariërs

Veteraan politica en VHP-kopstuk in Nickerie, Harriet Ramdien, is tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (ABP) in de Nationale Assemblee behoorlijk onder druk geweest tijdens het leiden van de vergadering. De politica was zichtbaar ongemakkelijk nadat vanuit diverse kanten opmerkingen en opdrachten werden afgevuurd op haar. Ramdien is de tweede vervanger van Assembleevoorzitter Marinus Bee.

Tijdens de tweede ronde van de Assemblee overhandigde hij de hamer aan Ramdien. Normaal gesproken wordt de hamer overgenomen door Dew Sharman, vicevoorzitter van de Nationale Assemblee. Dagblad Suriname verneemt echter dat hij uitlandig is en derhalve niet aanwezig was bij de APB. 

Ramdien echter ontbreekt zichtbaar gezag en werd door collega parlementariërs met weinig aanzien behandeld, terwijl zij leiding gaf aan de vergadering. Onder andere NPS-fractievoorzitter Gregory Rusland trapte de aanbevelingen van Ramdien tijdens zijn betoog meerdere malen aan de kant. Ook werd Ramdien duidelijk onder druk gezet door de NDP-fractie met name door Melvin Bouva. Wat duidelijk was, is dat Ramdien uitkeek naar instructies van Asis Gajadien, fractieleider van de VHP over de richting van de vergadering. 

Tijdens de uitzending van de vergadering was duidelijk te zien dat Gajadien met handbewegingen Ramdien adviseerde om de vergadering te schorsen. Ramdien deed dit terstond. Dit gedrag is eerder ook voorgekomen. Maandagavond escaleerde dit verder. Parlementariër Bouva maakte aan Ramdien duidelijk, dat Gajadien niet de baas is.

VHP-Assembleelid Mahinder Jogi ging een stap verder. Hij gebruikte krachttermen richting Ramdien, nadat zij hem het woord ontnam. Dit werd echter kamerbreed afgekeurd. Jogi werd opgedragen om de zaal te verlaten.

NPS-Assembleelid Patricia Etnel nam het later op social media op voor Ramdien. Zij schreef: “Geen een mannelijk DNA-lid gaat een vrouwelijk DNA-lid uitschelden en dan ga ik rustig zitten. Nee, dat gaat niet gebeuren. Ramdien en ik hebben onze dingen, maar no wan man no schelden eng uit en dan ga ik niets zeggen. Nee, ik sta naast je en da wo fet a feti tegen die man die dat uitgehaald heeft. Of het nu in of buiten de microfoon is gezegd, wij bejegenen de vrouw ten allen tijden met respect en waardigheid. Onze vrouwen maken al zoveel mee, dan moet in het huis van het volk geaccepteerd worden dat mannen vrouwen uitschelden, nee het gaat niet zo. ik laat haar als vrouw niet vallen. Stop het geweld tegen onze vrouwen”, aldus Etnel.

error: Kopiëren mag niet!