Bomen langs “Afdamming” in Nickerie worden gesnoeid

De bomen langs de “Afdamming” in het district Nickerie, waarvan de takken over het wegdek hangen, worden dezer dagen gesnoeid. Vorige week maakte Dagblad Suriname melding van het gevaar die de hangende boomtakken vormen voor het verkeer over deze wegstrekking tussen Burnside (Coronie) en Wageningen (Nickerie).

Bij hevige regenval en zware rukwinden vallen takstukken over het wegdek. Bij onoplettenheid van weggebruikers kunnen deze tot ernstige verkeersongelukken  leiden. Vooral in het donker is de kans daartoe erg groot. 

Het Assembleelid Harriet Ramdien (VHP/Nickerie) heeft recentelijk in het parlement de autoriteiten aandacht gevraagd voor deze situatie. Dagblad Suriname publiceerde vorige week een foto van bomen bij Afdamming met de gevaarlijk hangende takken over het wegdek. De districtsautoriteiten in Nickerie schijnen nota daarvan te hebben genomen, en is deze week begonnen de bomen te ontdoen van de “gevaarlijk” hangende takken.  

SS

error: Kopiëren mag niet!