“U wilt het niet geloven, ze krijgen het niet”

Tijdens de eerste ronde van de regering van de Algemene Politieke Beschouwingen, ging president Chandrikapersad Santokhi maandagochtend onder andere in op het aspect van de koopkrachtversterking van SRD 1.800 voor senioren burgers, mensen met een beperking en voor zwakke huishoudens.

Dat is, aldus de president, een “component van het sociaal welzijnsprogramma van de overheid”.

“De regering neemt maatregelen om kwetsbare groepen te beschermen en koopkrachtversterking te garanderen, SRD 1.800 aan senioren burgers, mensen met een beperking en kwetsbare huishoudens. Maar, we zullen moeten onderzoeken wat er in dit systeem misgaat. Wat is misgegaan wordt onderzocht”, sprak Santokhi.

Hij maakte bekend, dat personen met een beperking, zo werd duidelijk tijdens een gesprek met vertegenwoordigers van deze groep burgers, geholpen zijn met het invullen van formulieren om die steun te krijgen. “Maar, u wilt het niet geloven, ze krijgen het nog niet!”, zei de president.

“Incidenten zijn al bekend, dat bij het invullen van bankgegevens, andere bankrekeningnummers worden ingevuld. Die sociale steun wordt gestort op rekeningen van bedrijven en personen.”

President Santokhi liet weten, dat in deze zaak een onderzoek van de Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD) wordt afgewacht, “om te weten wat er gaande is, zodat wij de resultaten aan de Nationale Assemblee kunnen presenteren.” “Er zijn kwaadaardige elementen, maar we gaan het aanpakken, we gaan het oplossen.”

PK

error: Kopiëren mag niet!