VHP’er Jogi afgeblazen door oppositie in Assemblee na vurig betoog 

Parlementariër Mahinder Jogi(VHP) is maandagmiddag uitvoerig afgeblazen door oppositie parlementariërs in de Nationale Assemblee tijdens de tweede ronde van de Algemene Politieke Beschouwingen. In zijn betoog nam Jogi het op voor president Santokhi en het door hem en zijn regering gevoerde beleid.

Hij gaf aan dat de president een eerlijk betoog had gehouden en dat er verschillende positieve elementen zijn in het beleid.

Jogi opende de aanval op onder andere de Nationale Democratische Partij (NDP) en de Nationale Partij Suriname (NPS). Onder andere Melvin Bouva (NDP) vroeg Jogi om zich te houden aan de agenda en geen verwijten uit het verleden aan te halen. Ook Patricia Etnel (NPS) opende de aanval op Jogi. Zij zei: “Een NPS-president reed nooit met 8 auto’s.

Een NPS-president heeft nooit familie benoemd bij Staatsolie. Een NPS-president heeft nooit het volk gevraagd om offers te brengen, terwijl hij elke maand uitlandig was. NPS staat niet te wachten op posities. NPS staat niet te wachten op gronden. Jogi mag ze allemaal hebben en meenemen. De NPS heeft nooit verraad gepleegd zoals in 1996 om een rover regering te vormen die na een volksopstand is weggestemd. De NPS is opgestapt uit de regering Santokhi-Brunswijk om principiële redenen. Wij werken niet samen met partijen die volksvernietigers zijn”, aldus Etnel.

VHP’er Jogi is in de afgelopen tijd steeds meer in opspraak geweest. Zijn naam werd genoemd in een zaak van mogelijke betrokkenheid bij een grondkwestie. Vorig maand werd hij na een scheldkanonnade in lands vergaderzaal opgedragen door Assenbleevoorzitter Marinus Bee om de zaal te verlaten. De parlementariër uit Saramacca is secretaris in het hoofdbestuur van de VHP.

error: Kopiëren mag niet!