MeTT organiseert bijeenkomst voor ouders met kinderen in het autisme spectrum

MeTT staat voor M’e Ter Tu (ik hoor ook erbij) en is opgericht door Nathalie Valies-Markiet en Hedwig Valies. MeTT is een speciaal schooltje voor kinderen die zich in het autisme spectrum begeven. Er wordt in kleine groepjes van 6-7 kinderen gewerkt per juf. Het idee bestaat jaren. Vanaf 7 jaar geleden toen Nathalie voor het eerst in contact met hun trad, was ze begaan. Ze volgde toen de opleiding speciaal onderwijs aan het Vanguard Community College (VCC). Na de herhaaldelijke push van haar ouders, collega’s en haar man is zij van start gegaan.

Volgens Nathalie is autisme verschillend te omschrijven. “Ik bekijk het meer dat het kind in zichzelf is. Wetenschappelijk zegt men een aangeboren stoornis in de hersenen, waardoor informatieverwerking anders verloopt. Ze verwerken het anders via hun zintuigen.

Voor de meeste ouders en andere mensen om deze doelgroep is het vreemd. De meeste ouders staan er open voor om hun kind te accepteren voor wie die is. Dat is namelijk ook het mooie ervan. Accepteert de ouder het kind, dan kan de buitenwereld zich ook openstellen voor dit kind”, aldus Nathalie.

Op 2 december organiseert MeTT een speciale bijeenkomst voor ouders met kinderen in het autisme spectrum. “De bedoeling van deze dag is ouders wat meer te bieden dan alleen school voor hun kind. Wat kan de ene ouder helpen, waar de andere mee vastzit. Waar of hoe zouden wij als ouders leuke dagen kunnen organiseren voor onze kinderen. De specialisten zullen ze ook vertellen hoe zij de hulp van hun kunnen krijgen”, zegt Nathalie.

Deze bijeenkomst wordt gehouden bij NAKS aan de Thompsonstraat en wel van 18.00 tot 20.00 uur.
SK

error: Kopiëren mag niet!