LVV-minister Sewdien ontvangt ambassadeur van Saoedi-Arabië

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de in Caracas, Venezuela, residerende ambassadeur van Saoedi-Arabië, Abdullah Muhammad Alsaihani, dinsdag 28 november ontvangen voor een kennismakingsbezoek. 

De ambassadeur ziet kansen voor zijn land in de agro-business en voedselzekerheid, omdat 80% van het voedsel wordt geïmporteerd in Saoedi-Arabië. 

De LVV-minister is ingegaan op de potenties in de agro-business, de valkuilen en zeker ook de toekomstperspectieven. 

“Momenteel exporteren wij rijst, banaan en vis. Wij hebben vruchtbaar land om te gebruiken voor de landbouw en een beter klimaat. Wij zijn het groenste land ter wereld met 93% aan groen, investeerders uit Saoedi-Arabië zijn van harte welkom in Suriname, waarbij beide landen in het bijzonder aan voedselzekerheid kunnen samenwerken”, zo sprak minister Sewdien.

Ter extra informatie:

error: Kopiëren mag niet!