Er wordt verwacht dat er meer Israëlische gijzelaars zullen worden vrijgelaten nadat de wapenstilstand in Gaza is verlengd

Na verlenging van de wapenstilstand in de Gazastrook lijkt het erop dat Israël en Hamas meer gijzelaars gaan vrijlaten. Hamas had in oktober tijdens een aanval in Zuid-Israël ongeveer 240 gijzelaars genomen. Als reactie bombardeerde Israël Gaza en startte een grondoffensief. Tot nu toe zijn 69 Israëlische en buitenlandse gijzelaars vrijgelaten. De strijdpauze is met twee extra dagen verlengd, waarbij verdere onderhandelingen plaatsvinden over de vrijlating van meer gijzelaars, waaronder vrouwen en kinderen die al zijn vrijgelaten, en andere categorieën gevangenen. Israël heeft aangegeven de wapenstilstand te verlengen voor de vrijlating van elke tien gijzelaars. Er is een lijst ontvangen van gijzelaars die naar verwachting vrijkomen, maar details daarover moeten nog bekend worden gemaakt.

error: Kopiëren mag niet!