President Santokhi en delegatie vertrekken 29 november naar COP28 in Dubai

President Chandrikapersad Santokhi vertrekt 29 november met een delegatie naar Dubai om deel te nemen aan de klimaattop COP28. Met de president reizen onder andere mee de ministers Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, BIBIS. De delegatie keert 5 december terug. 

COP is de jaarlijkse klimaatconferentie waar wereldleiders samenkomen om te onderhandelen over de aanpak van klimaatverandering. Met het oog op klimaatfinanciering, ‘Loss & Damage’ compensatie en het verhandelen van koolstofkredieten, gaat Suriname volgens minister Ramdin dit jaar vastberaden naar de onderhandelingstafel van de klimaatconferentie. 

“Er is veel discussie gaande in de wereld over het belang van de bijeenkomst. Wij zijn als land ook kritisch, omdat we sinds 2015 bezig zijn middelen te verkrijgen om de gevolgen van klimaatverandering te mitigeren.”

De BIBIS-minister hoopt dat er dit jaar meer toezeggingen gedaan zullen worden om het fonds voor ‘Loss & Damage’ op te zetten. “We willen nu ook vergoed worden”, stelt de bewindsman. Hij accentueert dat landen als Suriname, die hun bosbedekking waarborgen, gecompenseerd moeten worden.  

error: Kopiëren mag niet!