“A miti wi baka”

God is voor ons een veilige schuilplaats, een betrouwbare hulp in de nood. Daarom vrezen wij niet, al wankelt de aarde en storten de bergen in het diepst van de zee.
Psalm 46: 2-3

Suriname is wederom opgeschrikt met het groot verlies van een aantal hardwerkende jongemannen die hun verantwoordelijkheid als man kennen. Om ervoor te zorgen dat het gezin dagelijks eten op tafel heeft.

Ook Pamaka heeft kennis genomen van dit groot verlies. A miti wi baka. Ma fa oe sa doe. Precies dertien jaren geleden, op 21 november 2010, was het Pamaka die uit wanhoop gilde omdat een berg in het Merian gebied was ingestort, waarbij zeven mijnwerkers het leven hebben gelaten. Nu moeten wij wederom gillen. Want hetzelfde ie gebeurd met Matawai.

Maar, ik vraag mijn collega van Matawai om de moed niet op te geven. We zijn er voor jullie en zullen alle ondersteuning waar mogelijk ook geven aan Matawai. 

Samen met mijn volk wensen wij de totale Surinaamse gemeenschap, maar in het bijzonder, Da Matawai, veel kracht toe om het verlies van de hardwerkende jongemannen te verwerken. Wij betuigen onze innige medeleven en spijtbetuiging. Wees getroost door de vele mooie herinneringen die u zult bewaren en koesteren. Het is moeilijk de juiste woorden te vinden om u te troosten, maar weet dat we in gedachten bij jullie zijn.

Meki oe libi en taki makandi. So oe sa pasa den dungru dey.

Namens de Pamaka Gaanman
Da Jozef Misajere Forster en volk

error: Kopiëren mag niet!