Koopkrachtversterking over oktober niet gestort voor mensen met beperking en zwakke huishoudens

De koopkrachtversterking over oktober voor de groep mensen met een beperking en zwakke huishoudens is nog gestort. Burgers geven te kennen aan de redactie van Dagblad Suriname, dat de Surinaamse Postspaarbank wel heeft laten weten dat het geld reeds is overgemaakt. Dit bleek bij het pinnen echter niet het geval te zijn. 

De groep sociaal zwakkeren en mensen met een beperking moesten binnen de eerste twee weken van november de SRD 1.800 over oktober al hebben ontvangen. 

Het blijkt volgens de klagende burgers die de sociale uitkeringen ontvangen, dat er recentelijk pas na de 25ste voor hen wordt gestort. Terwijl er eerder al op de 18e voor hen werd overgemaakt. Dit ervaren deze sociaal zwakkeren als lastig.

Verkeerde informatie en slecht gecontroleerd systeem

Er doen geruchten de ronde, dat burgers hun gelden niet zullen ontvangen. De Surinaams Postspaarbank heeft weliswaar niets hierover gezegd. De gelden zouden dus normaal overgemaakt moeten worden op de rekeningen. Burgers die eerder al gelden maandenlang niet hebben ontvangen, vrezen dat dit hen weer zal overkomen.

Wat de getroffen mensen weer opmerken is, dat het wel vaststaat dat het moni karta systeem dat gebruikt wordt niet effectief genoeg is en burgers meerdere malen de dupe worden van te late of uitblijven van uitbetalingen. Ze vragen zich af of de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zich wel bewust is van de perikelen rondom het geheel van uitkeringen. De burgers vragen aandacht voor deze situatie.

error: Kopiëren mag niet!