Malla: “Het verkopen langs de straat is heel erg vermoeiend, die hossel is zwaar”

“Verkopen op zondag vind ik altijd beter, het lijkt voor enkele standhouders die langs de straat verkopen vlotter te gaan. Door de week wacht ik toch op een bepaalde tijd om klanten te krijgen, maar op de zondag heb je de garantie dat je vanaf ’s morgens verkoopt”, zegt Malla in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname. 

“Voor de ochtend tot in de middag tegen 1 uur heb ik al ongeveer SRD 1.000 gemaakt, het is liever iets dan niets. Ik heb dagen meegemaakt waarop ik niet eens met zo een bedrag naar huis ga. Dus ik ben tevreden met wat ik krijg.” Malla geeft verder aan dat velen het op hebben gegeven met de verkoop langs de straat.

“Net voor je mijn stand krijgt had je twee andere verkopers, die komen al twee weken niet. Telefonisch gaven zij aan dat zij niet meer mee gaan doen met de verkoop. Ik begrijp dat de verkoop niet echt gaat en iedereen is nu op zoek naar een vaste baan”, zegt Malla. “Ik ben al op een bepaalde leeftijd, maar heb liever dat mijn kinderen een vaste baan zoeken. Het verkopen langs de straat is heel erg vermoeiend. Ik doe al langer dan 20 jaar mee met de verkoop en ik heb in die jaren ook zoveel keren mijn stand verplaatst om te verkopen. Je maakt ook zoveel mee, maar die hossel is zwaar. Je staat 4 uur op voor de voorbereiding om te vertrekken en ook nog om een plek te zoeken waarvan je weet dat de verkoop zal gaan. Dan als je nog op je stand bent, heb je weer geen zekerheid dat je alles of de helft nog gaat verkopen. Dus je verkoopt dagelijks met hoop. Ik heb liever dat mijn kinderen en kleinkinderen dit niet tot een vaste baan maken en liever iets zoeken waar zekerheid is”, benadrukt Malla. 

“Maar een vaste baan vinden in deze tijd lijkt ook nutteloos. Ik hoop echt dat dingen goed gaan in de toekomst, maar voor nu kijk ik dan wat ik kan bereiken.”

TM

error: Kopiëren mag niet!