Eerste mannen-seminar succesvol verlopen

Afgelopen weekend kwam de Rotaract Club of Paramaribo met een schitterend initiatief door het eerste mannen-seminar te organiseren, met als thema “The Resilient Gentlemen: Thriving in Modern Times”. Het tweedaagse evenement bracht mannen van diverse achtergronden en leeftijden tussen 18 en 40 jaar samen, met als doel hen te ondersteunen in hun persoonlijke en emotionele ontwikkeling. 

Het seminar bood een platform voor vijf deskundige sprekers om inzichten te delen over uiteenlopende onderwerpen, variërend van vaderschap en gezinsrelaties tot seksualiteit en intimiteit bij mannen, het herdefiniëren van succes, discipline voor carrièresucces, en tot slot, geestelijke gezondheid en emotionele intelligentie. 

Een van de hoogtepunten van het evenement was de nadruk op het thema van dit jaar voor de wereld mannendag, “Zero Male Suicide”, waarbij de mentale gezondheid van mannen centraal stond.

Dirk Currie, de eerste spreker van het Mannen Seminar, bracht zijn indrukwekkende 30-jarige ervaring in vooraanstaande functies als CFO en CEO in grote bedrijven en als eigenaar van YLT-Consultancy, waar leiderschap en excellentie worden bevorderd, mee naar het podium. Hij deelde waardevolle inzichten over mentale gezondheid en emotionele intelligentie.

Steven Alfaisi, voorzitter van de progressieve politieke partij DOE en toegewijd Rotarian-lid van Rotary Suriname, bracht een diepgaande verkenning van vaderschap en gezinsrelaties naar voren. Medeoprichter van Mokisa Busidataa Osu N.V. en senior adviseur bij Staatsolie Maatschappij Suriname, deelde Alfaisi ook praktische inzichten die resoneren met de uitdagingen en verantwoordelijkheden van hedendaagse vaders.

Lucien Naarden, arbeids- en organisatiepsycholoog tevens directeur van Naarden Advise And Management (N.A.A.M.) Consultancy B.V. en Suriname Yellow Pages N.V., nam het podium op met een boeiende presentatie over “Discipline is a man’s best friend”. 

Sjoerd Poort, directeur van VSH Transport, sprak over het herdefiniëren van succes in je carrière. Met een achtergrond in bouwkunde en een Executive MBA-opleiding, deelde hij zijn persoonlijke ervaringen en inzichten, waardoor de deelnemers werden aangemoedigd om hun eigen pad naar succes te definiëren en te volgen.

Een hoogtepunt van het seminar was de bijdrage van Glenn Leckie, een vooraanstaande expert in seksuologie en intimiteit. Met een indrukwekkende achtergrond als oprichter en als klinisch psycholoog/consulent en docent evolutiepsychologie en seksualiteit aan de Anton De Kom Universiteit, deelde hij uitgebreide kennis met betrekking tot het boeiende onderwerp “Seksualiteit bij mannen en intimiteit.”

Met ongeveer 45 deelnemers die het seminar als leerrijk beschouwden, wordt dit initiatief gezien als een bijzondere bijdrage aan de erkenning van de wereld mannendag in Suriname. De deelnemers kijken al uit naar het evenement in het komende jaar voor het bevorderen van persoonlijke groei en welzijn onder mannen.

SD

error: Kopiëren mag niet!