Zoetwaterkanaal Nieuw-Nickerie is kurkdroog 

Door de enorme hitte van de laatste tijd en weinige regenval in het land staan veel trenzen en kanalen droog. Dit is ook het geval bij het zoetwaterkanaal aan de Oost- en Westkanaalstraat in Nieuw-Nickerie.

Henry Mac Donald heeft een en ander aangekaart in een publicatie op zijn social media. “Het zoetwater kanaal is reeds een maand kurkdroog! Dit was eens het bekende kanaal dwars door het centrum, welk Nw.Nickerie van zoetwater voorzag!”, schrijft Mac Donald..

Toeristische trekpleister

Een van de bekende bruggen in het district is over hetzelfde zoetwaterkanaal. Veel toeristen gaan naar die brug om foto’s te schieten. De bekende lotusplanten in het kanaal zorgden voor een mooie aanblik.. Veel burgers die het hindoeïsme belijden gebruiken deze lotusbladeren wanneer ze kerkdiensten bijwonen.

Ook op andere momenten worden deze lotusbladeren geplukt en gebruikt bij feesten. Dit is echter voor nu niet meer mogelijk.

Het kanaal staat al een poos droog, waardoor ook de lotusplanten dood zijn gegaan.. “Je kunt er gewoon in lopen”, zegt een Nickeriaanse burger tegenover de redactie van Dagblad Suriname. De leuke kleuren van de lotusplantjes verfraaien voor nu de wegen langs het kanaal niet meer. Voor feesten en andere bijzondere dagen zijn de bladeren dus voorlopig niet in het kanaal te vinden.

Het is enorm droog, maar het lijkt er wel op dat de regen zich aanmeldt, geven bewoners te kennen. Ze spreken de hoop uit dat het belangrijke zoetwaterkanaal weer water zal krijgen en het gebied weer kan verfraaien.

error: Kopiëren mag niet!