Italië dicht bij EK-kwalificatie na zege op Noord-Macedonië

Italië heeft een grote stap naar de kwalificatie voor het EK 2024 gezet na een 5-2 overwinning op Noord-Macedonië. Met doelpunten van Federico Chiesa, Matteo Darmian, Giacomo Raspadori en Stephan El Shaarawy kon de ploeg van Luciano Spalletti de punten veiligstellen, ondanks twee tegendoelpunten van Jani Atanasov. Italië staat nu tweede in Groep C achter het reeds gekwalificeerde Engeland.

Een gelijkspel in de aanstaande wedstrijd tegen Oekraïne volstaat voor Italië om zich te plaatsen voor het toernooi in Duitsland volgende zomer. Chiesa benadrukte het positieve spel onder Spalletti, ondanks dat ze meer verdedigende risico’s namen.

De overwinning helpt Italië ook om de teleurstelling van het mislopen van de laatste twee WK’s te verwerken. Noord-Macedonië, dat eerder een drempel vormde voor Italië, werd ditmaal overtuigend verslagen, ondanks afgekeurde doelpunten en een gemiste strafschop van Jorginho.

Met een blessuregolf en schorsingen had Italië het niet gemakkelijk, maar de ploeg toonde veerkracht en de doelpunten van Raspadori en El Shaarawy in de laatste minuten weerspiegelden uiteindelijk de overmacht in het spel.

error: Kopiëren mag niet!