Noorwegen buiten strijd om plaats voor EK 2024

De Noorse voetballer Erling Haaland zal door een voetblessure het EK-kwalificatieduel tegen Schotland missen. Door de winst van Roemenië op Israël heeft Noorwegen geen kans meer zich te kwalificeren voor het EK 2024. Naast een gemiste EK-kwalificatie kan Noorwegen zich nu ook niet meer plaatsen via de play-offs van de Nations League. Haaland, die in een oefenduel tegen Faeröer-eilanden geblesseerd raakte, hoopt snel te herstellen en wenste zijn teamgenoten succes. De Noorse teamarts en manager melden dat de blessure van Haaland niet ernstig is. De wedstrijd tegen Schotland, die al geplaatst is, heeft nu geen gevolgen meer voor de kwalificatie. Haaland had eerder een enkelblessure, maar speelde al snel weer voor Manchester City, waar hij dit seizoen al dertien keer scoorde. City zal op 25 november tegen Liverpool spelen wanneer de Premier League hervat wordt.

error: Kopiëren mag niet!