Ackson verrast Amosov met KO en pakt Bellator weltergewichttitel

“The Ass-Kicking Machine” Jason Jackson heeft voor een grote verrassing gezorgd bij Bellator 301 door Yaroslav Amosov met een KO te verslaan in de derde ronde en zo de nieuwe weltergewichtkampioen van Bellator te worden. Jackson bracht Amosov naar de grond met een rechterhand en vervolgde met harde stoten, waarna hij de wedstrijd besliste met een uppercut. Amosov, die een ongeslagen record had van 27-0 en favoriet was, had moeite met de timing en kon weinig takedowns scoren.

Jackson, die nu zeven gevechten op rij gewonnen heeft, staat op 8-1 in Bellator en heeft in juli de voormalige kampioen Douglas Lima verslagen. Voordat hij bij Bellator tekende, probeerde Jackson in 2017 via de Dana White’s Contender Series bij de UFC te komen, maar verloor hij door een blessure. Amosov werd voor de nederlaag gezien als een van de beste weltergewichten ter wereld en had het Bellator-kampioenschap in 2021 gewonnen tegen Lima. Hij keerde in februari terug naar MMA na zijn land Oekraïne te hebben verdedigd tegen de Russische invasie.

error: Kopiëren mag niet!