Schoolvervoer ligt stil vanwege uitblijven uitbetaling vervoerders

Het schoolvervoer ligt sinds gisteren, vrijdag 17 november, stil vanwege het nog steeds uitblijven van de uitbetaling aan de bus- en boothouders. Gisteren was het de 17e van de maand en de vervoerders zijn nog niet uitbetaald. Volgens overeenkomst met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC)) dienen de vervoerders uiterlijk de 10e van de maand uitbetaald te worden. Bus- en boothouders zeggen dat zolang ze hun geld niet uitbetaald krijgen, zij niet zullen rijden of varen. 

De schoolgaande jeugd die afhankelijk is van het schoolvervoer zal hierdoor ernstig gedupeerd worden. De schoolvervoerders zeggen dit erg jammer te vinden, maar zeggen ook uit overmacht niet te kunnen rijden. Ze hebben het geld niet om brandstof voor hun bussen of boten te kopen.

De afgelopen dagen hebben ze in het belang van de schoolgaanden over hun hart gestreken en toch gereden in de hoop dat deze week ze over hun gelden zouden beschikken. Naar hun zeggen is het te wijten aan nonchalance van functionarissen bij het minOWC dat de betaalstukken deze maand laat zijn opgestuurd naar het ministerie van Financiën. Zo gauw ze komende week hun geld uitbetaald krijgen, zal er weer gereden en gevaren worden. 

Er zijn over het hele land circa 750 schoolbustrajecten en 40 boottrajecten. Duizenden schoolgaanden maken dagelijks gebruik van het schoolbus- en bootvervoer van het ministerie van OWC om naar en van school te gaan. 

SS

error: Kopiëren mag niet!