OW tekent contracten voor rehabilitatie van Van ‘t Hogerhuysstraat, nieuwe brug Saramacca Doorsteek en Logistiek Centrum Haven  

Twee contracten zijn donderdag getekend door het ministerie van Openbare Werken (OW) en aannemers in het zogeheten Improving Transport and Logistics and Competitiveness Suriname (ITLCS) project. De bouw van een logistiek centrum bij de Jules Sedney Haven van Paramaribo. Daarnaast wordt er een nieuwe brug gebouwd over het Saramaccakanaal en de Van ’t Hogerhuysstraat wordt gerehabiliteerd. 

Baitali N.V moet het logistiek centrum gaan bouwen gedurende 9 maanden en een joint venture van de China Harbour and Railways Corp. en Kuldipsingh zullen de infrastructuur aanpakken. De werkduur is geraamd voor 12 maanden.

Volledige herinrichting 

De volledige herinrichting moet niet alleen de verkeerssituatie van en naar Commewijne verbeteren, maar zal ook voor ordening zorgen rondom de Jules Sedney Haven. Een zesbaansweg (2 x 3 stroken), smart verkeerslichten, uitbreiding van de brug over het Saramaccakanaal en verbeterde drainage behoren allemaal tot het project. Dit project omvat de verbetering van de volgende weggedeelten: de Martin Luther Kingweg, vanaf de Latourweg tot het Saramaccakanaal. De brug in de Van ’t Hogerhuysstraat wordt vervangen door een uitgebreide zesbaans (6-baans) brug. 

Verder worden de Slangenhoutstraat en de Hernhutterstraat aangepakt. Daarnaast bevat het project het plaatsen van een nieuw verkeerslichtsysteem, slimme verkeerslichten en het aanleggen van fietspaden en trottoirs.  

Groot belang 

Het algehele wegennet en de ontwatering rond de Van ’t Hogerhuysstraat nabij de Jules Sedney Haven, worden opnieuw ingericht en gereconstrueerd. Het geheel moet zorg dragen voor een vlot verloop van het verkeer en wateroverlast minimaliseren. Minister Nurmohamed noemde het project zijn zwaarst lopende project. Dit is het grootste project gelet op het enorme belang van de wegen voor de drie belangrijke districten Paramaribo, Wanica en Commewijne. 

Minister Nurmohamed feliciteerde alle stakeholders met de bereikte resultaten en sprak de hoop uit dat de werkzaamheden binnen de planning worden uitgevoerd.

error: Kopiëren mag niet!