Khichdi 2 Mission Paanthukistan Filmrecensie

Het begint met een eigenzinnige noot van ‘gebaseerd op valse gebeurtenissen’, waardoor je al een voorproefje krijgt van waar de film over zou kunnen gaan voordat de eerste scène op het scherm verschijnt. 

Sterrencast: Supriya Pathak Kapur, Rajeev Mehta, Anang Desai, Vandana Pathak, Jamnadas Majethia, Kirti Kulhari. Regie: Aatish Kapadia. 

Dertien jaar later is het Khichdi-team terug met een nieuwe film, alleen om de kindacteurs die Jacky & Chakki spelen, uit te buiten. In de hele film zijn ze er slechts gedurende de eerste twee minuten van de introductie van het al bekende ‘bade log’. Het begint met een eigenzinnige noot van ‘gebaseerd op valse gebeurtenissen’, waardoor je een voorproefje krijgt van wat de film zou kunnen zijn. Hoeveel gek ze zullen doen om hetzelfde te doen, is waar de hoofdverhaallijn van de film om draait. 

Schaamteloos ronddwalend in Borats filmgebied accepteert Aatish Kapadia onbeschaamd het niveau van slapstick dat het zou moeten hebben. Het verhoogt het tot een punt waarop je jezelf afvraagt: “Was het zelfs nodig om zo ijlend te worden?”  

Het concretiseert ook de theorie waarom Khichdi alleen als televisieshow kon werken en niet als film. Het is voor zelfs doorgewinterde komische schrijvers moeilijk om alleen maar back-to-back grappen te maken die twee uur lang gegarandeerd gelach opleveren. 

Er is niets anders aan de gekke punchlines en waanzinnige grappen in de hele twee uur. Omdat veel daarvan (vooral in de tweede helft) niet goed terechtkomen, verliest de film te snel zijn uitgesproken smaak. De eigenzinnige oneliners met Khichdi-stempel erop werken voor hoe krankzinnig ze klinken, maar het afnemende marginale nut begint naarmate de film vordert.

error: Kopiëren mag niet!