Harry Potter stuntman die zijn nek brak op de set zei dat het ongeval hem sterker gemaakt heeft

David Holmes, de stuntman die tijdens de opnames van de ‘Harry Potter’-film ‘The Deathly Hallows: Part 1′ zijn nek brak en daardoor permanent verlamd is, zegt dat de gebeurtenis hem sterker heeft gemaakt. 

Het levensverhaal van de Britse stuntman is vastgelegd in de documentaire ‘David Holmes: The Boy Who Lived’, waarvan acteur Daniel Radcliffe (34) de producer is.

‘Sommige dingen zijn moeilijk te verteren. Ik wil eerlijk zijn. En de waarheid is: het leven met een gebroken nek is zwaar”, zegt ex-stuntman David Holmes tegen de BBC. “Maar ik heb het al eens eerder gezegd, het breken van mijn nek heeft mij sterker gemaakt”, vertelt hij ook. 

Holmes werkte sinds de eerste ‘Harry Potter’-film samen als de stuntdubbel van hoofdpersonage Daniel Radcliffe en de twee zijn inmiddels goede vrienden. Tijdens de opnames van een stunt in de zevende film werd hij te hard gelanceerd, waarop hij zijn nek brak. Hij oefende een vliegscène met een explosie. De man raakte daardoor verlamd en zit sindsdien in een rolstoel. 

De stuntman is blij dat hij nog steeds positief in het leven staat. Die eigenschap is dan ook een groot onderwerp in de documentaire. “In het leven ben je een slachtoffer of een overlever. Ik kies ervoor om een overlever te zijn”, besluit hij. “Het is belangrijk om overal bovenuit te stijgen en te omarmen wat het leven je brengt: het goede en het slechte.”

error: Kopiëren mag niet!