De zogenaamde activisten

Het journaal verhaalt elke dag hoeveel er vernield en gemoord wordt in de wereld door labiele leiders. Poetin ziet slechts zijn eigen doel en stuurt duizenden de dood in. Ook Hamas zag slechts zichzelf en beraamde zijn plannen. Hamas houdt niet van het Palestijnse volk, maar hij misbruikt ze wel. Ze wisten van te voren dat door hun slachtpartij in Israël, Israël zou terugslaan en dat daar duizenden Palestijnen onder zouden lijden, maar dat kon hen niets schelen. Hamas verschuilt zich bewust op de plekken waar mensen schuilen en gebruikt ze als schild met de achterliggende gedachte dat Israël geen bombardementen zal uitvoeren waar mensen zijn. En zelfs nu Hamas ziet hoe het volk lijdt, doet het hen niets. Ze zien slechts hun eigen doel. Nog erger is het dat ondanks het volk in Gaza zo lijdt, er nog steeds Palestijnen zijn die Hamas toejuichen. Kortom mensen zijn kortzichtig, denken niet verder en laten zich gebruiken.

Datzelfde gebeurt nu ook in Suriname. Sinds deze regering is aangetreden is er een groepje mensen die probeert om ze omver te gooien. Notabene puur op ras, politieke kleur en hebzucht. Ze hebben het geprobeerd met allerlei protestacties, opruiingen, vernielingen, diefstal, berovingen. Het is niet gelukt. En nu de verkiezingen naderen zijn ze weer begonnen met protestacties. Hun doel is om bij het volk de indruk te wekken dat men ontevreden is en dat deze regering niet deugt. Iedereen weet dat hun pogingen bewuste trucs zijn om de regering zwart te maken zodat die minder stemmen krijgt bij de verkiezingen.                                

Ook deze groep mensen ziet slechts zichzelf en denkt niet aan de gevolgen voor land en volk. Deze groep heeft slechts een doel voor ogen, namelijk om deze regering niet te laten terugkomen zodat ze lekker weer kunnen graaien en zichzelf verrijken.

Men weigert pertinent te zien, dat deze regering het land uit een diep dal heeft gehaald en zich nog steeds inzet om het land te redden. Deze regering nam, ondanks het risico om stemmen te verliezen, toch zware maatregelen omdat dat het beste was voor het land. Landsbelang ging voor eigenbelang.

De boosdoeners zijn slechts een kleine groep die uit is op eigen voordeel en daarvoor protestacties gebruikt. Het gros van het volk is dom en naïef en trapt in die val. Men luistert naar degenen die het hardst schreeuwen en juist die hebben geen inzicht. De mensen met verstand van zaken spreken rustig en geven een heldere uitleg (Eckhorst, Achaibersing, Bousaid enz.).

Men probeert om al het goede dat is bereikt kapot te maken. Niemand denkt aan de desastreuze gevolgen. 

Als deze regering niet terugkomt om hetgeen ze begonnen zijn voort te zetten en af te maken, is het land ten dode opgeschreven. Er is zoveel waarmee men rekening moet houden zoals het IMF, schuldsaneringen, deals met het buitenland, het hulpprogramma voor de sociaal zwakkeren enz.

Santokhi heeft ontzettend veel op zijn bord gekregen en men heeft hem aan alle kanten bestookt. Er waren momenten waarop ik dacht dat geen mens deze aanvallen  geestelijk en lichamelijk zou aankunnen, maar hij heeft standgehouden.  They tried to bury him, but they still don’t realice that he is the saving seed.

Toen Santokhi tot leider werd benoemd, kreeg hij geen kroon, maar de zware verantwoordelijkheid om dit land weer op de rails te krijgen. Natuurlijk heeft hij fouten gemaakt, maar hij heeft van die fouten geleerd en ze gecorrigeerd. Hij heeft vakbonden en protestanten die hem belaagden met respect behandeld, ze uitgenodigd voor gesprekken en naar oplossingen gezocht. Hij heeft fatsoen getoond. 

De vorige leider zou ze hebben beledigd en uitgescholden en doen wat hij wilde. Santokhi kwam zo vaak tekst en uitleg geven in de DNA en dat deed de vorige leider niet. De stok waarmee men hem alsmaar probeert te slaan is, ‘je hebt dit en dat beloofd,’ maar men vergeet opzettelijk dat hij had gevraagd om geduld en vertrouwen. Een land dat jarenlang kapot is gemaakt en leeggeroofd, kan niet binnen een jaar weer hersteld worden.

Zijn intentie was dat zijn volk niet zonder maandinkomen mocht komen te zitten, dus heeft hij er alles aan gedaan om de salarissen te kunnen betalen Men heeft zich nooit afgevraagd waar de president het geld vandaan heeft gehaald.

Kortom men wil gewoon de goede dingen die hij heeft gedaan niet zien.  

Het volk is altijd de dupe van labiele mannen die beweren dat ze actie voeren voor land en volk. Volk van Suriname als je van je land houdt, dan kijk je bewust naar hetgeen men in vijf jaar voor het land heeft gedaan en geef je hen de kans om het voort te zetten.

The activist is not the man who says the river is dirty
The activist is the man who cleans up the river

Josta Vaseur

error: Kopiëren mag niet!