SWM-werkzaamheden in deel Paramaribo leiden tot geen water uit kraan in buurten Groot Paramaribo

De N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, de SWM, heeft het afgelopen weekend van zaterdag 14 oktober 20.00 uur tot en met zondag 15 oktober 20.00 uur noodzakelijke werkzaamheden (het koppelen van de hoofdbuizen) verricht in haar distributienet in de omgeving J.A. Pengelstraat, Henck Arronstraat, Kwattaweg en de Oude en Nieuwe Charlesburgweg. 

Gedurende de werkzaamheden zou er sprake zijn van een lage waterdruk tot geen water op gezette tijden in het omliggende gebied, zo laat de SWM maandag in een persbericht weten. Echter moest op zondagmorgen vanwege onvoorziene omstandigheden het productiestation WK Plein tijdelijk uit bedrijf worden gehaald. Hierdoor hadden meerdere buurten in Groot Paramaribo te kampen met een lage waterdruk tot geen water uit de kraan. 

Alhoewel het station rond 12.30 uur weer in bedrijf was, merkten verbruikers tot in de avonduren nog een lage waterdruk. Na elke onderbreking duurt het, aldus de SWM, uren of dagen, alvorens de waterdruk in het distributienet weer gestabiliseerd is. 

“De SWM betreurt de ontstane situatie en biedt haar verontschuldigingen aan voor het ongerief.”

error: Kopiëren mag niet!