Seabourn Pursuit meert als eerste cruiseschip in jaren aan bij Jules Sedney Haven van Paramaribo 

Het cruiseschip Seabourn Pursuit heeft zondag een stop gemaakt in de Jules Sedney haven van Paramaribo. Diverse toeschouwers keken enthousiast uit naar het schip dat door de omvang van ver te zien was op de Surinamerivier. Het vaartuig meerde zondag rond 06.00 uur aan bij de haven en vertrok in de namiddag weer. Voor Suriname maakte het ook nog stops in Port of Spain, Trinidad en andere Caribische havens.

Het bedrijf Seabourn stelt luxe cruisetochten voor zijn klanten beschikbaar. Het Seabourn Pursuit schip werd op 31 juli 2023 opgeleverd en is de nieuwste toevoeging aan de ultra-luxeuze Seabourn-vloot. Het is speciaal gebouwd voor het verkennen van afgelegen bestemmingen en buitengewone wonderen die grotere cruiseschepen niet kunnen bereiken. 

Gedenkwaardig

Het bedrijf gaf aan de gedenkwaardige aankomst van de Seabourn Pursuit in Paramaribo te vieren. Het markeert volgens Seabourn een belangrijke mijlpaal in de economische groei en de ontwikkeling van duurzaam toerisme in de regio. Deze cruise, die in 2023 van start gaat, is meer dan alleen een cruise; het is een katalysator voor de transformatie van onze toeristische sector en het bevorderen van kansen voor duurzaam ondernemerschap. “De komst van dit

schip is niet slechts een belofte van economische groei voor Suriname; het is een garantie voor een bloeiende toeristenindustrie die de weg vrijmaakt voor duurzaam ondernemerschap en overvloedige werkgelegenheid”, stelt Seabourn. 

Baggerproject

Het Surinamerivier baggerproject van het ministerie van Openbare Werken is inmiddels afgerond tot de tweede fase. Minister Riad Nurmohamed heeft aangegeven dat de derde fase wordt voorbereid. De waterweg is over een totale lengte van 68 kilometer uitgediept tot een diepte van 5.5 meter. Dit project is uitgevoerd door joint venture baggerbedrijf De Boer B.V. en Boskalis. Volgens de bewindsman is dit een model PPP-project met een onderhoudsperiode van twee jaar.

Het baggeren zal nu continu plaatsvinden. Fase 1 van het project is reeds uitbetaald met het model van Vergoeding Voor Gebruik (VVG). Dit bedrag wordt op een speciale rekening gestort en is uitsluitend bedoeld voor de financiering van het baggerproject. Met het project wordt het concurrentievermogen van Suriname vergroot. Diverse bedrijven zijn nu in staat om met grotere vaartuigen ons land aan te doen en zich te vestigen in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!