Gedrag van enkele jongens op school doet ouders vrezen voor veiligheid van hun dochters

De school is pas begonnen, maar op de eerste dag wordt gezien dat gedrag een grote rol speelt. Een paar ouders die op hun kinderen aan het wachten zijn, geven tijdens een gesprek aan dat zij toch vrezen voor hun veiligheid. “Het gedrag van een kind speelt een grote rol”, zegt Erna.

“Op de eerste dag zag ik enkele jongens voor de school grof praten en dan op het schoolterrein rennen en schoppen met flessen op andere kinderen. Ik weet dat mijn kind het niet gaat doen, maar ik vrees voor mijn dochter haar veiligheid. Het is heel belangrijk dat ouders tot hun kinderen praten voor zij uit huis gaan en na school ook. De tijd is al moeilijk en met zo een extra stress en druk op de ouders gaat het veel te veel zijn. Ik zeg niet dat er iets kan gebeuren, maar een ongeluk schuilt in een klein hoekje”, zegt Ernesta. 

Een andere ouder zegt dat zij de leerkrachten heeft gevraagd hoe het staat met de leerlingen. “Het is vaak zo, dat kinderen kijken wat in hun omgeving gebeurt en dat na gaan doen. Het is daarom van belang om op te letten wat je voor kinderen doet. Al heel jong zie je kinderen kattenkwaad uit halen, dat is helemaal niet goed”, zegt de ouder.

“Het bekijken van filmpjes op social media speelt ook een rol”, zegt een leerkracht. “Al op de eerste dag heb ik een jongen moeten aanspreken omtrent een video waar hij naar keek. Het is ook belangrijk dat ouders letten op wat hun kinderen bekijken op hun mobiel. Het is slechts het begin van een nieuw schooljaar en dit schooljaar moeten de kinderen heel goed hun best doen. Ik hoop dat de ouders op de punten letten, wij als leerkrachten doen volop ons best. maar wij hebben de hulp van de  ouders ook nodig, aldus de leerkracht. “Met een goede samenwerking heb je altijd een succesvolle uitslag.”

TM

error: Kopiëren mag niet!