Bellingham levert opnieuw, Sociedad wint Baskische derby

Geïnspireerd door Jude Bellingham wist Real Madrid met 3-0 te winnen van Girona en weer bovenaan de La Liga te komen. In een parallelle wedstrijd won Real Sociedad ook met 3-0 van Athletic Bilbao. Girona ging het weekend in als leider, maar na de overwinning van Barcelona op Sevilla, nam Real Madrid de eerste plaats over met een solide overwinning op Girona. Goals van Joselu en Aurelien Tchouameni in de eerste helft waren genoeg om Girona te verslaan, terwijl Bellingham in de tweede helft het derde doelpunt scoorde. Real Madrid-verdediger Nacho werd uit het veld gestuurd na een harde tackle op Portu. Real Madrid-coach Carlo Ancelotti prees het optreden van zijn team tegen een moedig Girona. Real Sociedad klom naar de vierde plaats na een 3-0 overwinning op Athletic Bilbao. Robin Le Normand, Takefusa Kubo en Mikel Oyarzabal scoorden voor Real Sociedad. Kubo benadrukte dat hard werken belangrijk is om te winnen in La Liga.

error: Kopiëren mag niet!